Idealne danie śniadaniowe w sezonie. Szybkie, lekkie, z niespodziewaną nutą mięty. Oryginalny przepis jest znakomity, wystarczy zaś szczypta papryczki d’Espelette, by całość stała się niebiańska.
Na porcję dla jednej osoby potrzebne nam będą:
- 2 jajka
- 1 młoda cukinia, pokrojona obieraczką do warzyw na wstążki (bez części z pestkami), a następnie z grubsza posiekana w wąskie paseczki,
- 2-3 listki mięty, drobno posiekane,
- sól, pieprz, szczypta ostrej papryczki d’Espelette (albo chili),
- 3 łyżeczki oliwy.
6 komentarzy:
ciekawie, że dodałaś mięty.
hm, inna i pyszna.
http://www.karmel-itka.blogspot.com
http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
Karmel-itko według mnie cukinia i mięta to "match made in heaven";
Zgadzam się ,cukinia i mięta to dobrana para.
A jajecznica idealna na śniadanie.Koniecznie z papryczką!
Dobrego tygodnia.
jajecznica z cukinia, musze to kiedys sprobowac:)
Z kurkami lubię, z pomidorami lubię z cukinią będę wielbić!
:)
Amber prawda :) I nawzajem...
Aga koniecznie!
Polko jest taka szansa :)
Prześlij komentarz