tag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post5381563179128339628..comments2023-09-15T16:49:25.856+02:00Comments on Piniowe orzeszki: Szybkie kalmaryPinoshttp://www.blogger.com/profile/05743123444950186660noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post-82514736539696476432010-02-13T17:05:42.282+01:002010-02-13T17:05:42.282+01:00Atria, pewnie że można :) Tylko lepiej mieć wyciąg...Atria, pewnie że można :) Tylko lepiej mieć wyciąg albo otwarte okna :)Pinoshttps://www.blogger.com/profile/05743123444950186660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post-19848041981048625542010-02-13T12:26:59.353+01:002010-02-13T12:26:59.353+01:00Kalmary są super!
Najlepsze jadłam w Rzymie, kalma...Kalmary są super!<br />Najlepsze jadłam w Rzymie, kalmary takie wypieczone i połówki cytryny..<br /><br />Czy można je usmażyć na zwykłym oleju?Atria C.https://www.blogger.com/profile/05957210822638996006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post-47211459679467520102010-02-12T11:31:28.958+01:002010-02-12T11:31:28.958+01:00Pinos, jak tylko zobaczyłem wspomniane WO miałem s...Pinos, jak tylko zobaczyłem wspomniane WO miałem się złościć kolejny raz na siebie. Uśmiechnę się jednak tylko i zaplanuję odgrzebywanie przepisów w weekend:)<br /><br />Bardzo ale to bardzo mi się podoba to Twoje połączenie!<br />Kalmarów smażonych w oleju arachidowym jeszcze nie jadłem. Szczerze napiszę, że nie jadłem też smażonych z papryką. Najlepsze jak do tej pory jadłem z cienką posypką i lekko cytrynowym aromatem. Jadłem w Neapolu.<br /><br />Dip do mnie przemawia. Mam uraz jednak do czerwonej cebuli (kupiłem ostatnio kilka, które mi autentycznie śmierdzą) więc zamieniłbym na lepsze:)<br /><br />Mniej więcej od każdego czwartku do połowy soboty zastanawiam się nad weekendowymi obiadami.<br />Nie mogę odwiedzać blogów kulinarnych bo ciągle zmienia mi się koncepcja.<br />Pozdrowienia ciepłe!Michhttps://www.blogger.com/profile/10868779314262362556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post-78643685973662594522010-02-12T09:51:58.653+01:002010-02-12T09:51:58.653+01:00Wywaliłabym kolendrę z sosu, a resztę poproszę w d...Wywaliłabym kolendrę z sosu, a resztę poproszę w dużej ilości :)Hankaskakankahttps://www.blogger.com/profile/11609497377851664203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post-12555133015308334592010-02-12T09:07:00.275+01:002010-02-12T09:07:00.275+01:00Olu źródło faktycznie sympatyczne :)
Aniu szklanka...<b>Olu</b> źródło faktycznie sympatyczne :)<br /><b>Aniu</b> szklanka oleju w garnku to taki umiarkowanie głęboki tłuszcz. W dodatku arachidowy ma dobrą temperaturę smażenia, bo mimo 5 czy 6 partii nie zasmrodził mi kuchni...<br /><b>Olciaky</b> przekonasz się, zobaczysz :)<br /><b>Kasiu</b> tawerny to nasze ulubione miejsce posiłków ;)Pinoshttps://www.blogger.com/profile/05743123444950186660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post-48583748642952769342010-02-11T21:49:36.220+01:002010-02-11T21:49:36.220+01:00Uwielbiam kalmary. Pierwsze kroki podczas wizyty w...Uwielbiam kalmary. Pierwsze kroki podczas wizyty w Grecji zawsze kieruję do tawerny na kalmary. A tu cała kupka szczęścia :)kasiaaaa24https://www.blogger.com/profile/10656970880141919313noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post-22912470232703585922010-02-11T21:13:36.267+01:002010-02-11T21:13:36.267+01:00O niee.. kalmary to nie dla mnie.
Ale ich kształt ...O niee.. kalmary to nie dla mnie.<br />Ale ich kształt i wygląd wynagradzają mi nawet to, że ich nie ruszę:)<br />Pozdrawiam.Waniliowa Chmurkahttps://www.blogger.com/profile/10015601161475885798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post-16312037548177409882010-02-11T19:55:49.124+01:002010-02-11T19:55:49.124+01:00Baaardzo smacznie się prezentują. I gdyby nie obaw...Baaardzo smacznie się prezentują. I gdyby nie obawy przed smażeniem na głebokim oleju, pewnie już bym się za nie zabrała!Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7521270479678896384.post-81380856654314365422010-02-11T18:01:56.025+01:002010-02-11T18:01:56.025+01:00Uwielbiam kalmary, szkoda tylko, ze w Polsce nadal...Uwielbiam kalmary, szkoda tylko, ze w Polsce nadal są tak mało popularne. Przepis dobry tak samo, jak jego źródło. Pozdrawiam!Olahttps://www.blogger.com/profile/03877176145865299186noreply@blogger.com